Вівторок, 21.05.2024, 09:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Календар
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 14
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Вересень » 18 » КРАЇНІ «ЮННАТІЇ» 95!
10:52
КРАЇНІ «ЮННАТІЇ» 95!

Історія юннатівського руху в Україні, починаючи з садово-городніх шкіл, засвідчує, що позашкільне навчання і виховання виникло та розвивалось на основі різних за формами об’єднань, але за єдиним покликанням – інтересом.

Перші юннатівські об’єднання не були такими різноманітними, як сьогодні. Діти йшли до них, щоб дізнатися про рослини і тварини, пізнати причину виникнення тих чи інших явищ природи, опанувати найелементарніші навички вирощування сільськогосподарських культур (овочевих, зернових, плодових та декоративних рослин. (https://nenc.gov.ua/wp-content/uploads/2020/01/Yr-in-Ukraine.pdf)

Юннатівський рух в місті Умані розпочався 1972році згідно рішення Уманського міськвиконкому від 01.11.1972року про створення Уманської станція юних натуралістів.

Паростки  юннатівського руху, що зародився в УМЦЕНТУМ досить скоро зміцніли, все це стало  масовим, набуло великого змісту.

 Основним завданням юннатівського руху  є:

·виховання потреб спілкування з природою і безпосередня участь у її  охороні;

·організація змістовного екологічно грамотного дозвілля в природі;

·підтримка юних талантів і обдарувань для формування творчої та наукової еліти у галузі охорони довкілля, стимулювання творчого самовдосконалення дітей та учнівської молоді шляхом проведення, конкурсів, фестивалів та інших форм позакласної роботи;

·врахування вікових можливостей і потреб школярів та учнівської молоді.

За 95-річний період свого існування юннатівський рух України акумулював досвід кращих освітянських традицій.  Тисячі вихованців стали видатними вчителями-новаторами, організаторами освіти, викладачами, вченими, громадськими діячами.

 

 

 

Переглядів: 127 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar