П`ятниця, 17.05.2024, 16:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Календар
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 14
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 15 » Дослідження якості харчових продуктів
22:35
Дослідження якості харчових продуктів

«Ми те, що ми їмо» . Цей вислів чув мабуть не раз кожен із нас, але чи замислюємося ми над тим на скільки якісними є продукти, що ми споживаємо?  Саме це питання вирішили розглянути вихованці клубу «Мандрівники»  та дослідити відомі харчові продукти.

Для дослідження були взяті 3 види солодких сирків, 1  відомий плавлений сирок, 6 видів  сосисок, 1 шоколадка популярного бренду, 2 види жувальних гумок, 2 види йогурту, 2 види сухариків ,  а також овочі куплені як в супермаркетах, так і в бабусь на ринку.

Під час проведення дослідження кожен вихованець відчув себе справжнім науковцем. Діти зі всією відповідальністю підійшли до поданого завдання і ретельно досліджували склад  на наявність шкідливих добавок та проводили хімічні аналізи.

Після проведення дослідження отримані результати нас вразили.  Найшкідливішим продуктом виявився…….ні, це  не сухарики, і навіть не якийсь вид сосисок, перше місце серед шкідливих продуктів отримала шоколадка.  В складі були знайдені заборонені добавки.

Друге місце  зайняли жувальні гумки. Не зважаючи на різні країна виробництва та різні марки, склад був майже ідентичним  і нажаль і чималим вмістом шкідливих добавок.

Третє місце зайняв сирок «Дружба» відомої марки. 

Велику кількість крохмалю було виявлено в сирках та йогурті, з досліджуваних сосисок лише сосиски «Тигреня »  відповідали заявленій якості. В сухариках міститься значна кількість смакових добавок, які теж не позитивно впливають на наш організм. Купуючи продукти звертайте увагу на склад, адже деякі добавки можуть бути канцерогенними, викликати опіки, отруєння, підіймати тиск, та навіть викликати шкіряні захворювання.

Така таблиця повинна бути у кожного покупця!

Переглядів: 239 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar