Вівторок, 21.05.2024, 02:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Календар
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 14
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Листопад » 21 » ДЕНЬ ВІТАНЬ НА ГУРТКУ «ФЛОРИСТИКА»
12:21
ДЕНЬ ВІТАНЬ НА ГУРТКУ «ФЛОРИСТИКА»

21 листопада, починаючи з 1973 року, відзначають Всесвітній день вітань. Свято започаткували брати-американці Майкл і Браєн на знак протесту проти посилення міжнародної напруженості у розпал холодної війни. Брати відправили листи з привітаннями у всі кінці світу. Буквально відразу цю ідею підтримали в 180 країнах світу.

Вітання- це жест, словосполучення або ритуал для контакту з іншою людиною.

На гуртку «Флористика» вихованці вивчали прості, але ефективні різновиди вітання.

Цікаво знати, що кожна країна має свої різновиди вітання. Найпоширеніше -  це рукопотискання (здебільшого у слов’янських країнах), таджики завжди обіймають руку того, хто вітається, двома долонями (простягнена лише одна рука у відповідь символізує зневагу).  У Африці – це удари долонь, у  Тунісі, вітаючись на вулиці, прийнято спочатку поклонитися, піднести праву руку до чола, потім до губ, потім до серця («Я думаю про тебе, я говорю про тебе, я поважаю тебе»). Один з найцікавіших способів привітання в Кенії. Чоловіки при вітанні танцюють національний танець Адаму. У Франції крім звичайних рукостискань, при зустрічі і прощанні в неофіційній обстановці, прийнято тричі стикатися щоками, зображуючи поцілунки. У Японії один одному кланяються. В Індії кланяються, склавши руки перед собою.

Деякі традиції привітання дивні, інші, навіть, викликають посмішку. Але, без сумніву, в якій би країні Ви не віталися – це  завжди побажання тільки здоров’я та всього найкращого.

 

Переглядів: 109 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar