Вівторок, 30.04.2024, 09:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Календар
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 14
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Травень » 18 » 20 ТРАВНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БДЖІЛ
14:12
20 ТРАВНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БДЖІЛ

20 травня – Всесвітній день бджіл. Метою Дня є визнання ролі бджіл та інших запилювачів для здорової екосистеми.

Якщо ми будемо знати наскільки корисні бджоли – по-іншому будемо до них відноситися.

Наприклад: одна бджілка, за один політ, здатна принести 40-50мг. нектару. А сильна сім’я може зібрати в день 5-10кг. меду (10-12кг. нектару). А для того, щоб зібрати 100 грамів меду, бджолі необхідно облетіти 46 тис.км.

Бджола за день запилює 7000 квіток. Є квіти які запилюють лише ця комаха. Бджола -  єдина комаха, яка виробляє їжу, яку їдять люди.

А ще бджоли найпрацьовитіші істоти з усіх земних створінь. Новонароджені бджоли починають трудитися вже на другий день свого життя. Тому і писав мудрий цар Соломон у своїх приповістях (6.8): «…піди до бджоли і пізнай, яка вона працьовита, яку поважну роботу вона виконує; її труди вживають для здоров'я і царі і простолюдини; улюблена ж вона всіма і славна; хоч силою вона слабка, але мудрістю вшанована».

Шкода, але тривалість життя робочої бджоли багато в чому залежить від часу появи на світ. Бджілка, яка з’явилася на світ у весняний період, здатна прожити до 35-40 днів. Літня бджілка (червнева), можливо, проживе до 30 днів. Осінні живуть довше – до півроку, року. Головна причина такого найкоротшого життя - посилена робота: вирощування діток, чищення вулика, збір пилку, нектару, виробництво меду.

 Отож, роль бджоли для життя людини, давно вже визначена. Альберт Ейнштейн казав, що через 4 роки після того, як зникне остання бджола, зникне і людство. Влучні слова над якими людству варто задумуватися щодня!

А вихованці УМЦЕНТУМ вшановували бджіл, складавши про них казки.

І ще одна казочка від вихованки УМЦЕНТУМ Осипенко Злати "Найсмачніший мед" 

Переглядів: 168 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar