Вівторок, 21.05.2024, 07:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Вхід на сайт
Пошук
Календар
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 14
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Травень » 18 » 20 ТРАВНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БДЖІЛ
15:10
20 ТРАВНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БДЖІЛ

Якщо бджоли вимруть, то через чотири роки після цього вимруть і люди        

          Альберт Ейнштейн

20 травня, за ініціативою ООН, відзначається Всесвітній день бджіл.

Мета Дня є підвищити обізнаність людей про важливість бджіл та інших опилювачів і допомогти вжити заходи для забезпечення виживання бджіл на благо всього людства.

У підтримку цих комах керівники гуртків оформили та пропонують переглянути виставку з власних фото «Бджілка-трудівниця» і фотовиставку малюнків та поробок від вихованців і їх керівників  «Джміль та бджілка».

Важливі факти:

Бджоли – найцікавіші витвори природи. Вони не тільки жалять, а й відіграють важливу роль у повсякденному житті людини. Запилюючи рослини, вони підвищують врожайність продовольчих культур і цим важливі для екології та економіки держав, а ще вони беруть участь в екосистемі, допомагаючи будувати будинки іншим істотам: комахам, тваринам і птахам яким потрібні дерева, квіти і чагарники. Вони також виробляють мед та інші цінні продукти бджільництва: віск, прополіс. З воску роблять вощину. З пилку – пергу – білковий корм, необхідний личинкам, і маточне молочко. Також люди збирають бджолину отруту, а з померлих бджіл роблять підмор.

Значення бджіл велике і для природи, і для людей. Сьогодні діють програми з підтримки бджільництва, бо кількість бджіл в світі суттєво знижується.

Посильний внесок у збереження цих комах можемо зробити і ми, якщо будемо дбати про довкілля і не обприскуватимемо рослини саду в період цвітіння.

 

Переглядів: 184 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar